Wandel- en fietsarrangementen

Wandel- en fietsroutes vanuit Landrucci door de Kromme Rijnstreek

Na drie kwartier fietsen vanuit Utrecht lig je bij Landrucci in een hangmat tussen de fruitbomen van de Kromme Rijnstreek. Deze achtertuin van Utrecht kenmerkt zich door fruitboomgaarden, weilanden, landgoederen en kastelen. Ons landgoed is dan ook een ideale uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers om de omgeving te ontdekken. Landrucci stelde speciaal voor jou wandel- en fietsarrangementen op met een Italiaans tintje. Geniet optimaal van de rust in de Kromme Rijnstreek met onze eigen wandel- en fietsroutes over rustige natuurpaden en landwegen.

Wandel- en fietsroutes Kromme Rijnstreek vanuit Italiaanse landgoedwinkel Landrucci

De wandel- en fietsroutes van Landrucci

De wandel- en fietstochten lopen deels over bekende routes, afgewisseld met minder bekende paden die we bij Landrucci op ons duimpje kennen. Er zijn wandelroutes van 5, 8, 15 en 30 kilometer en een fietsroute van 40 kilometer. Meer fietsroutes zijn binnenkort beschikbaar.

Bij aankomst ontvangen we je met Italiaanse gastvrijheid en serveren we Italiaanse koffie of thee aan de picknicktafels in de boomgaard. We verwennen je met de zoete delicatesse cantucci van onze warme bakker uit Prato.

De cantucci van het wandel- en fietsarrangement van de Italiaanse landgoedwinkel Landrucci

De wandelroutes

Vanuit Landrucci wandel je via een lange laan naar het bos. Aan het begin van de laan staan de zuilen van kasteel Beverweerd. De wandelroutes in het gebied lopen tussen dit kasteel en kasteel Hardenbroek. Langs de rand van het bos stroomt de Kromme Rijn richting Utrecht.

Wandel- en fietsarrangementen Italiaanse landgoedwinkel Landrucci Kromme Rijnstreek Utrecht Wandel- en fietsroutes
De Kromme Rijn

Bos en boerenland

Tijdens de wandeling wisselen bos en boerenland elkaar af. Je loopt soms door brede weilanden met door knotwilgen omzoomde slootjes met bruggetjes erover. Vogels kwetteren in houtwallen van struiken. Vroeger markeerden die de grenzen tussen landerijen van verschillende boeren.

In het bos loop je over grienden, vochtige akkers waar ze ooit wilgenhout verbouwden. Tijdens de wandelroute van 15 kilometer kun je pauzeren op het terras van een boerderij met uitzicht op de weilanden. Kippen scharrelen er op het erf.

Wandel- en fietsroutes Kromme Rijnstreek Wandel- en fietsarrangementen Italiaanse landgoedwinkel Landrucci Utrecht

De wandel- en fietsroutes vanuit Italiaanse landgoedwinkel Landrucci Kromme Rijnstreek Utrecht

Natuur en geschiedenis

Al wandelend en van de natuur genietend, leer je over de geschiedenis van de Kromme Rijnstreek. Veel paden van onze wandeling zijn zo oud als de weg naar Rome. Lopend over de oprijlaan richting het 13de-eeuwse kasteel Beverweerd, verwacht je bijna dat er koetsen of ridders te paard passeren.

Kasteel Beverweerd wandel- en fietsroutes Kromme Rijnstreek Italiaanse landgoedwinkel Landrucci
Kasteel Beverweerd

Fietsroute

Met onze fietsroute van 40 kilometer rijd je via het polderlandschap naar de vestingstad Wijk bij Duurstede. Ooit lag daar de noordgrens van het Romeinse Rijk. Je kunt je onderdompelen in de rijke historie van Wijk bij Duurstede voordat je via de bossen van de Utrechtse Heuvelrug terugfietst naar Landrucci. Tijdens de route duikt de Kromme Rijn regelmatig op en fiets je langs landgoederen en kasteel Sterkenburg.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien tijdens de wandel- en fietsroutes, maar dat mag je zelf ontdekken.

Wandel- en fietsarrangementen Italiaanse landgoedwinkel Landrucci Kromme Rijnstreek Utrecht Wandel- en fietsroutes

Uitrusten bij Landrucci

Na je wandeling of fietstocht kun je bij Landrucci uitrusten. Neem de tijd om een boek te lezen en te genieten van de rust op het platteland. Wij serveren een borrelplateau met verschillende Italiaanse kazen en salami of een royaal belegd Italiaans broodje, met een drankje naar keuze.

De-boomgaard-van-de-Italiaanse-landgoedwinkel-Landrucci-wandel-en-fietsarrangement
 
We hopen je te ontvangen op ons landgoed voor onze wandel- en fietsarrangementen. Voor welke route je ook bij Landrucci kiest, Italië is nooit ver weg.

Wandel- en fietsarrangementen

– Bij de start: Italiaanse koffie en thee met cantucci.

– Bij de finish: een drankje naar keuze, en een plateau met verschillende Italiaanse kazen en salami of een royaal belegd Italiaans broodje.

– Bij de wandelroutes van 15 en 30 kilometer is een picknick inbegrepen.

– Je krijgt alle informatie over de wandel- of fietsroute en over de omgeving op papier mee.

– Parkeren bij Landrucci is gratis.

Prijzen wandelroutes

Route 5 km €10 p.p.
Route 8 km €10 p.p.
Route 15 km €15 p.p. (inclusief picknick)
Route 30 km €17,50 p.p. (inclusief picknick en extra drankje)

Prijzen fietsroute

Route 40 kilometer €10 p.p.

Reserveren wandel- en fietsarrangementen

Je boekt de wandel- en fietsarrangementen van tevoren via info@landrucci.nl. Telefonisch reserveren kan ook: 06-1975 4097.