Over Landrucci

Italiaanse landgoedwinkel Landrucci

Middenin de Kromme Rijnstreek tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede waan je je even in Italië. De geur van cantucci en salami komt je tegemoet als je in Werkhoven landgoedwinkel Landrucci binnenstapt. Je wordt er met Italiaanse gastvrijheid ontvangen door eigenaar Tonko.

Italiaanse landgoedwinkel Landrucci in Werkhoven Kromme Rijnstreek

Puur en ambachtelijk

Landrucci verkoopt pure, ambachtelijke streekproducten. Wijn, olijfolie, pesto, kaas, balsamicoazijn, truffelproducten en nog veel meer. Vrij van – of met zo min mogelijk – conserveringsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen. Zo van het Italiaanse platteland bij jou op tafel – Dalla fattoria alla tavola!

Italiaanse landgoedwinkel Landrucci in Werkhoven activiteiten

Italiaanse delicatessen

Kom langs en maak kennis met de Italiaanse delicatessen. Proef de salami met walnoot of extra knoflook en verschillende jams op stukjes pecorinokaas. Probeer de pesto’s gemaakt met artisjokkenpistachenoten of rucola.

De Italiaanse delicatessen van de Italiaanse landgoedwinkel Landrucci in Werkhoven Kromme Rijnstreek

Kweepeer- en pruimenboomgaard

De winkel is prachtig gelegen in kweepeer- en pruimenboomgaard ’t Klokhuis, waarvan het fruit ook bij Landrucci te koop is. Net als vruchtensappen van andere fruittelers uit de Kromme Rijnstreek. Als je niet naar de landgoedwinkel kunt komen, zijn de Italiaanse en Nederlandse producten ook te bestellen via de webshop.

Boomgaard Het Klokhuis van de Italiaanse landgoedwinkel Landrucci

La dolce vita in Nederland

In de hangmatten tussen de pruimenbomen kun je tijdens je bezoek aan Landrucci rustig even siësta houden. Ervaar de natuur om je heen in de boomgaard met uitzicht over de landbouwvelden. Als je aan de picknicktafels geniet van koffie met cantucci, een Italiaanse bol of schepijs, wil je wel uren blijven zitten. La dolce vita op het Nederlandse platteland.

La dolce vita in de boomgaard van de Italiaanse landgoedwinkel Landrucci in Werkhoven Kromme Rijnstreek

Boeren- en kleine familiebedrijven

Twee keer per jaar rijdt Tonko met het Landrucci-busje naar Italië. In de heuvels van Toscane haalt hij de olijfolie rechtstreeks op bij de Italiaanse boer. Zijn missie is het vinden van de specialiteit van een regio, provincie of dorp bij kleine boeren- en familiebedrijven. Hij selecteert daarbij op smaak, vakmanschap en puurheid.

Hoe het begon

Tonko’s liefde voor Italië en Italiaanse streekproducten begon tijdens een wandelvakantie op agriturismo Fattoria Landrucci. De landgoedwinkel is vernoemd naar dit boerenlandhuis op de grens van Toscane en Umbrië. In de houten schappen gemaakt van fruitbakken staat de olijfolie van de Italiaanse naamgenoot.

Italiaanse taaltrainingen van de Italiaanse landgoedwinkel Landrucci in Italie

Informatie

Bel of mail Landrucci voor meer informatie of bezoek de Facebookpagina van de Italiaanse landgoedwinkel.